hoe ziet een traject er uit?

Er kan snel worden gestart. Een traject ziet er als volgt uit:

  • Telefonische intake met de ouder - hoe zit het kind in elkaar, wat speelt er en wat willen kind en ouder met de sessies bereiken?

  • Start yoga traject - dit bestaat uit een zeswekelijks traject met 6 sessies van een uur. Deze zijn volledig afgestemd op het kind zelf. Wat heeft deze op dat moment mentaal & fysiek nodig? Wat willen kind en ouder versterken, los laten of acceptabeler maken? De rest van het gezin kan bij 1 van de 6 sessies aansluiten.

  • Evaluatie - het traject wordt afgesloten met een mondelinge en schriftelijke evaluatie met concrete tips voor eventuele challenges. Ook wordt er besproken of een verdere opvolging wenselijk is.

Om stressvol racen na school te voorkomen komt Madeline bij de kinderen thuis.


aanpak

Kinderyoga therapie helpt kinderen krachtig overeind te staan in een wereld van structurele overprikkeling. Op hun eigen authentieke wijze met de regie zelf in handen.

Een traject met Madeline geeft kinderen concrete tools hiervoor. Haar begeleiding is gebaseerd op yoga-en mindfulness technieken. Hierbij werkt ze toe naar het versterken van de verbinding tussen mind & body, waardoor kinderen ontdekken wat de kracht is van hun gedachten en de impact op hun lichaam. Haar sessies kenmerken zich door een mix van afwisselende elementen: actieve yogahoudingen, meditatie, ontspanning-en ademhalingsoefeningen en (creatieve & muzikale) expressie. Zo leren kinderen op speelse wijze yoga te integreren in hun leven.


Wat leert een kind?

Door yoga en mindfulness leert een kind de aandacht te richten op het hier en nu. Zodra een kind merkt dat gedachten afdwalen, leert het deze weer terug te brengen naar het moment zelf. Hierdoor krijgt het meer controle over zijn aandacht.

Daarnaast leren kinderen om alle prikkels die ze krijgen te accepteren en deze - zonder er een waarde oordeel aan te koppelen - te herkennen. Doordat ze zich bewust worden van deze prikkels leren ze dat ze kunnen kiezen hoe ze hierop gaan reageren, in plaats van de gebruikelijke impulsieve reactie.

Na het afronden van een traject heeft een kind merkbare stappen gezet met:

  • Zelfvertrouwen - leert te vertrouwen op zichzelf en zijn lichaam en met een positieve blik naar zichzelf kijkt

  • Concentratie - minder snel wordt afgeleid of impulsief gedrag vertoont

  • Ademhaling - met een diepere ademhaling zelfcontrole en ontspanning kan vergroten

  • Gronden - nog meer gegrond is, in contact met het lichaam, in het hier en nu

Yoga therapie geeft kinderen empowerment. Ze worden flexibeler, weerbaarder en krijgen meer geduld. Dit heeft weer impact op de omgang met anderen, thuis en op school.


workshops & groepen

Er is ook mogelijkheid tot het volgen van een workshop voor ouders of het plannen van een traject op school. Sessies op school kunnen op individuele basis of in kleine groepjes plaatsvinden, om het persoonlijke karakter vast te houden. Neem contact op voor meer informatie.