Wat is kinderyoga therapie?

 

Mentale & fysieke ontwikkeling

Door yoga blijven kinderen in balans. Zowel fysiek als mentaal, want yoga als therapie lijkt een tweedelig karakter te hebben. Niet alleen kan het bijdragen tot een verbeterde spierkracht, flexibiliteit en circulatie van het bloed, het kan ook een positieve bijdrage leveren bij kinderen met (psychosociale) uitdagingen als faalangst, hyperactiviteit, hoogbegaafdheid of hoogsensitiviteit. Positieve gevoelens kunnen worden versterkt, de kwaliteit van slaap kan verbeteren en gevoelens van angst kunnen verminderen.


individueel programma

Omdat niet elk kind binnen een grote groep yoga op maat aangeboden kan krijgen, kan het baat hebben bij individuele begeleiding. Spelenderwijs worden verschillende yoga-en mindfulness technieken geïntegreerd in een reeks van individuele sessies, uitgaande van de eigen behoefte en belevingswereld van het kind. Daardoor krijgt het een programma dat heel specifiek is afgestemd op de ontwikkeling die het kind op dat moment doormaakt.


Speelse aanpak

Kinderen leven in het hier en nu. Dankzij hun open mind-set en rijke fantasie zijn ze goed in staat om op speelse wijze nieuwe yoga en mindfulness technieken op te pakken. Door het regelmatig herhalen ervan leren ze deze te onthouden en erop te vertrouwen. Maar bovenal - fun is key! Wanneer het kind het aanbod leuk en uitdagend vindt zal het de technieken sneller integreren in het dagelijks leven.